Search This Blog

Friday, August 6, 2010

Chocolate brownies

Brownie este o prajitura din ciocolata, foarte popuara in Statele Unite si Canada. Se serveste ca desert.

Ingrediente:

110 g unt
1 cana zahar
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1/3 cana cacao amara
1/2 cana faina
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt

 pentru glazura:

40 g unt
3 linguri cacao amara
1 lingura miere
1 lingurita extract de vanilie
1 cana zahar pudra
Nota: 1 cana = 200g (ori ml pentru lichide).

Incepem!!!    Instructiuni:

Intr-o cratita larga se topeste untul (110g). Se ia de la foc si se  amesteca zaharul, ouale si lingurita de vanilie.

 
Se adaoga cacao, faina, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ca coca sa fie omogena.

Veti avea nevoie de o tigaie de aproximativ 20cmx20cm.
As recomanda sa folositi o tigaie din sticla.

Ungeti tigaia cu putin unt moale.  Ungeti bine fundul si partile laterale ca desertul sa se dezlipeasca usor dupa ce se coace.

Turnati coca in tigaie si nivelati cu o spatula.

Incingeti cuptorul la 175C (350F).

Se coace in cuptorul fierbinte 25-30 minute.

Atita timp cit desertul se coace, pregatiti glazura.

Intr-o cratita medie, se topeste untul (40g).  Se adaoga cacao, mierea si extractul de vanilie.


Incorporati bine toate ingredientele si incet adaugati zaharul pudra, putin cite putin.

Bateti glazura bine ca sa devina omogena. 





Dupa cum am mentionat anterior, desertul se coace 25-30 minute. Fiti atenti, fiecare cuptor este diferit, si timpul necesar poate fi mai scurt sau mai lung.


 Dupa ce ati scos desertul din cuptor, turnati glazura deasupra si nivelati cu o spatula.

Ca sa obtineti un aspect neted, este necesar sa nivelati glazura atita timp cit coca este fierbinte.


Nu va grabiti sa taiati desertul. Lasati sa se raceasca cel putin 2-3 ore. Inainte sa taiati, asigurati-va ca glazura s-a intarit bine.

Se serveste cu frunze de menta si lapte cald.

Pofta Buna!!!

No comments:

Post a Comment