Search This Blog

Wednesday, February 16, 2011

Red Velvet Cake


Red Velvet Cake este un desert care isi are originea in partea de sud a Statelor Unite inca din anii 1920, insa care isi obtinea popularitatea actuala in 1989 dupa ce apare in vestitul film "Steel Magnolias".

Ingrediente:

Nota: "cup" este unitatea de masura standard in SUA

2 1/2 cups faina (250g)
1/2 lingurita sare marunta
2 linguri cacao amara (15g)
1/2 cup unt (113g)
                              1 1/2 cups zahar granulat (300g)
                              2 oua
                              1 cup buttermilk (in popor "chisleag" sau "kefir") (240ml)
                              1 lingurita extract de vanilie
                              2 linguri colorant alimentar rosu
                              1 lingurita otet
                              1 lingurita bicarbonat de sodiu (soda de mincare)

Pentru Crema:

450g cream cheese (сливочный сыр) (in Italia este mascarpone)
4 cups zahar pudra (500g)
1 cup unt (226g)
1 lingurita extract de vanilie

Intr-un vas largut cerneti impreuna faina, sarea si cacao amara. 
V-om cerne aceste ingrediente impreuna ca ele sa fie incorporate omogen, si ca faina sa fie bine aersita ca sa creasca mai bine in cuptor.

Intr-un alt vas, bateti untul. Este foarte important ca untul sa fie moale. Scoateti-l din frigider cu citeva ore inainte de a incepe desertul.
Adaugati zaharul si bateti bine pina cind toata masa va fi omogena si cremoasa.
Daca aveti mixer, bateti 2-3 minute. Daca bateti cu mina va dura mai mult.
Adaugati cite un ou pe rind, si bateti foarte bine dupa fiecare aditie. Adaugati lingurita de extract de vanilie si bateti bine.
Extractul de vanilie este obtinut prin macerarea plantei de vanilie in alcool etilic si apa. Va recomand sa cumparati un extract de vanilie calitativ. Toate copturile vor avea o aroma extraordinara.
 In canuta de masurat, sau oricare alt vas amestecati kefirul cu 2 linguri de colorant alimentar de culoare rosie.
Colorantul rosu o sa-i dea crustei o culoare foarte intensa, care in contrast cu crema alba fac tortul deosebit de apetisant.
Cam asa trebuie sa arate kefirul impreuna cu colorantul.
Nu ezitati sa puneti destul colorant daca concentratul dvs este mai slabut. Acest tort este "Red Velvet Cake", ce in traducere inseamna "Tort de Catifea Rosie".
In vasul cu amestec din unt, zahar si extract de vanilie, adaugati cam 1/3 din amestecul de faina si cacao, si 1/3 din amestecul de kefir si colorant. Repetati pina cind aveti totul incorporat intr-un singur amestec. Incepeti acest proces cu amestecul din faina si cacao, si terminati tot cu el. In acest mod veti obite o masa omogena fara bulgarasi din faina.
Pregatiti tigaile in care veti coace foile de tort. Eu am sa folosesc 3 tigai identice. Dar bineinteles ca puteti lucra si cu o singura tigaie, in care veti coace pe rind cele 3 foi necesare pentru asamblarea tortului.
Topiti putin unt, si cu o periuta ungeti bine tigaia, nu uitati si de partile laterale.
Intr-un vas mic adaugati lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de otet de masa.
Dupa ce bicarbonatul de sodiu "se stinge", adaugati-l repede la amestecul principal. Dupa cum stiti, bicarbonatul de sodiu intra in reactie cu acizi (otetul este un acid) producind dioxid de sodiu, care este un gaz efervescent, care face ca coptura sa creasca in cuptor.
Dupa ce ati adaugat bicarbonatul de sodiu la amestec, turnati masa obtinuta in 3 tigai, sau daca aveti numai una, impartiti coca in 3 parti egale si coaceti foile pe rind.

Cuptorul dvs deja trebuie sa fie incins la 175C (350F). Va recomand sa incalziti cuptorul inainte de a incepe a face aluatul pentru foi.

Coaceti foile la 175C pentru 25-30 de minute.
Dupa ce ati scos foile din cuptor nu va grabiti sa le scoate din tigai. Daca tigaile au fost unse bine, foile se vor dezlipi foarte usor fara a se faramita.

Dupa 20-30 de minute, puteti scoate foile de tort din tigai.
Pentru prepararea cremei, cream cheese si untul trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, ca sa se bata mai usor. Daca nu gasiti cream cheese, folositi mascarpone, care are aceasi textura ca cream cheese.

Zaharul pudra trebuie cernut, ca sa fie aerisit bine, in acest mod, crema va fi usoara si pufoasa.
Inainte de a face crema, taiati virful foilor de tort ca sa le nivelati. Folosit un cutit de paine, care este zimtat.

Coca care a fost taiata trebuie pastrata, o puteti faramita si folosi la decorarea tortului.
Intr-o tigaie flata, alineata cu foaie de aluminiu, faramitati coca care a fost taiata din virful foilor de tort.
Puneti in cuptor la temperatura de 150C (300F) pentru 20 de minute.

Dupa ce ati scos tigaia din cuptor, lasati faramiturile sa se raceasca, si faramitatile mai marunt.
Intr-un vas larg, bateti bine cream cheese, zaharul pudra si untul. Dupa cum am mentionat anterior, lactatele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Adaugati o lingurita de extract de vanilie si bateti bine, pina cind crema va fi usoara si delicata.

Puneti crema in frigider pentru cel putin 30 de minute sa se intareasca putin, asa va fi mai usor de intins.
Dupa ce ati decis ce farfurie veti folosi pentru acest tort, sunteti gata sa-l asamblati.
Eu am pus prima foaie de tort in farfurie, si am taiat in bucati foi de aluminiu, pe care le-am pus dedesubt la prima foaie de tort, ca sa pastrez farfuria curata.
Puneti crema uniform pe foile de tort, si repetati pina ajungeti a treia foaie. Nu uitati sa pastrati putina crema pentru nivelarea si decorarea tortului.

Pentru decorarea tortului, eu am folosit faramiturile de coca pe care le-am pregatit anterior.
Deoarece am facut acest tort pentru ziua Sf. Valentin, creama ramasa am colorato in roz si am decorat partile laterale cu inimioare din marmelada.
Red Velvet Cake poate fi servit cu lapte cald pentru copii, sau vin spumant demidulce pentru adulti.

Pentru o seara mai romantica poate fi servit cu cocktail-uri efervescente din fructe de tip berry!

Pofta Buna!







No comments:

Post a Comment